Ofte stilte spørsmål

Hva koster det å være student ved Fagskolen Oslo Akershus?

• Det er gratis. Vi er en offentlig fagskole og tar ikke skolepenger.
  • Du må betale utgifter til læremidler/ PC selv.
  • Du må betale en årlig læremiddelavgift, som er kr. 1400,- per år for heltidsstudenter og kr. 750,- per år for deltidsstudenter. Avgiften dekker kopipenger, lisenser, adgangs -og studentkort og medlemskap i ONF - Organisasjonen for norske fagskolestudenter.

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte til studiene?

• som student hos oss kan du søke lån/stipend i Lånekassen
  • er du i jobb og fagorganisert? Da kan det lønne seg å sjekke om fagforbundet ditt har støtteordninger til videreutdanning.
  • er du i jobb? sjekk med arbeidsgiveren din om det finnes stipendordninger i bedriften.

Trenger jeg å søke meg inn på nytt til andre året når jeg går på et 2-årig studium?

• Det trenger du ikke. Alle studenter som består og fullfører første året, skrives automatisk opp til neste skoleår.
  • Dersom du ikke består eksamen, har du rett til å ta ny utsatt eksamen.
  • Dersom du ikke består et emne, må emnet tas på nytt. Se ellers skolens forskrift.

Jeg søkte FOA i fjor og skal søke igjen i år. Trenger jeg å laste opp alle søknadsvedleggene (dokumentasjonen) på VIGO, når jeg sendte alt dette til skolen i fjor?

• Du må laste opp dokumentasjonen på nytt. I henhold til lovverket

har vi ikke anledning til å oppbevare alle søknadspapirer fra et år til et annet. Når inntaket er over og studentmappene er laget, makulerer vi søknadene til de som ikke ble tildelt plass.

Hvilke tekniske studier på FOA kvalifiserer til mesterbrev?