Vitnemål med studiepoeng

Med den nye fagskoleloven «Lov om høyere yrkesfaglig utdanning» blir fagskole høyere yrkesfaglig utdanning og fagskolestudenter får nå studiepoeng for sine utdanninger.

Jeg har vitnemål med fagskolepoeng - hva gjør jeg?

For deg som er tidligere student, og som har vitnemål med fagskolepoeng, er det to muligheter:

• Du kan be om nyutskriving av vitnemålet, hvor betegnelsen fagskolepoeng erstattes med studiepoeng. (Poengsummen er den samme). Du kan be om slik nyutskriving av vitnemål frem til 31.12.2020. Denne retten er hjemlet i fagskolelovens §44 fjerde ledd. Merk at det påløper et gebyr på kr. 1000,- for nyutskriving av vitnemål.
  • Alternativt kan du kostnadsfritt laste ned bekreftelse fra Kunnskapsdepartementet og legge ved vitnemålet. Bekreftelsen, som er datert 06.06.18, stadfester at fagskolepoeng er å forstå som studiepoeng og har, sammen med ditt vitnemålet, samme vekt som en nyutskrift av vitnemålet.

Nytt vitnemål med studiepoeng

Hvis du ønsker å betale for nyutstedelse av vitnemål går du fram på følgende måte:

• Du sender oss originalen av ditt gamle vitnemål per post til:
    Oslo kommune, Utdanningsetaten
    Fagskolen Oslo Akershus
    Postboks 6127 Etterstad
    0602 Oslo
  • I tillegg må sendingen inneholde anmodning om å få nytt vitnemål, ditt fulle navn og adresse, samt din e-postadresse.
  • Du får tilsendt faktura på kr 1000,- pr vitnemål med vanlig post.
  • Når du har betalt gebyret, må du sende e-post merket "Fagskolen Oslo Akershus" til postmottak@ude.oslo.kommune.no, hvor du legger ved bekreftelse på at beløpet er innbetalt.
  • Bestilling av nytt vitnemål regnes som fremsatt når gammelt vitnemål er mottatt hos oss og gebyr for utstedelse av nytt er betalt.
  • Vi lager nytt vitnemål til deg med studiepoeng som vi sender deg pr post.
  • Vi makulerer ditt gamle vitnemål.

Generell informasjon

• Studiepoeng erstattet fagskolepoeng fra og med 01.07.2018.
  • Alle tidligere fagskolestudenter som har vitnemål med fagskolepoeng har rett til å få omgjort disse til studiepoeng.
  • Nyutstedelse/omgjøring av vitnemål koster kr 1000,-
  • Frist for omgjøring av vitnemål er 31. desember 2020
  • Kostnadsfritt alternativ er å laste ned bekreftelse fra Kunnskapsdepartementet.