2-årig Bachelor i ingeniørfag ved Høgskulen Stord/Haugesund

Høsten 2016 startet Høgskolen Stord/Haugesund opp to nye ingeniørutdanninger, som er spesialtilpasset for kandidater som har fullført 2-årig teknisk fagskole innen retningene maskinteknikk eller automatisering. Studiet er lagt opp som eit 2-årig løp, der man kan få inntil 60 sp fritak basert på fag gjennomført ved teknisk fagskole, og er derfor et unikt tilbud for fagteknikere som ønsker å fortsette mot en Bachelor i ingeniørfag etter fullført fagskole.

Utdanningene er bygd opp med utgangspunkt i maskinteknikk- og automatiseringsstudiet ved Bergen tekniske fagskole (fagplanar fra 2012 og nyere), men det viser seg at også kandidater med bakgrunn fra elkraft kan oppnå inntil 60 sp fritak ved opptak til elektroingeniørutdanningen. Utdanningene er tilrettelagt for å kunne kombinere studier med jobb (se lenkene nedenfor for mer informasjon angåande dette).

Disse studiene vil bli lyst ut for opptak våren 2017 for oppstart på høsten, da under den nye Høgskulen på Vestlandet (HSH fusjonerer med HiB og HiSF ved nyttår).

For å lese mer om de to utdanningene, følg lenkene nedenfor:

Maskin

Elektro

NB! Legg merke til at studentene, i tillegg til å ha fullført 2-årig teknisk fagskole, også må kunne dokumentere kunnskaper tilsvarende Matematikk R1 + R2 og Fysikk 1. Dvs. at man må ta disse fagene som privatist, eller via den tekniske fagskulen, i løpet av våren 2017, dersom en ikke allerede har disse emnene dekka. HVL tilbyr ikke realfagskurs.

Kontakt:

Ta gjerne kontakt med studiekonsulenten for ingeniørfag eller Ranveig Litlabø dersom du har spørsmål til utdanningane.

Rannveig Litlabø
Førsteamanuensis ingeniørfag