Psykisk helsearbeid og rusarbeid

Psykisk helsearb og rusarbeid-illustrasjon

Studiet har som overordnet mål å utdanne reflekterte yrkesutøvere innen feltet psykisk helsearbeid og rusarbeid. Kandidatene skal etter studiet ha høy etisk forståelse og kunne ta initiativ til å planlegge, organisere og iverksette tiltak i samarbeid med tjenesteytere og brukere.

På studiene i Psykisk helsearbeid lærer du om forebygge, hvordan behandle og hjelpe mennesker med psykiske problemer. Du vil få en kompetanse som er ettertraktet i arbeidslivet.

• Studiet er 2-årig og gjennomføres på deltid, en dag i uken. I tillegg inngår ti uker sammenhengende praksis, på egen arbeidsplass eller annet egnet sted. Undervisningen er på dagtid.
  • Studiested: Fagskolen Oslo Akershus, Kuben yrkesarena, Oslo.

Studiet kombinerer teori og praksis på en spennende og relevant måte, og du vil arbeide både selvstendig og i grupper sammen med andre studenter.

Emneoversikt/innhold

• Grunnlagselementer i helse- og sosialfagarbeidet
  • Samfunnsfaglige emner
  • Kommunikasjon og samarbeid