Målrettet miljøarbeid knyttet til mennesker med utviklingshemming

Studiet legges til rette slik at studentene tilegner seg kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse som kvalifiserer til å utøve målrettet miljøarbeid knyttet til mennesker med utviklingshemning. Studiet er utviklet for å møte det økende behovet for faglig kompetanse knyttet til arbeid med utviklingshemmede, spesielt i samlokaliserte boliger/ omsorgsboliger.

• deltidsstudium over 2 år
  • nettstudium med samlinger over 2 år
  • studiet gir 60 fagskolepoeng
  • studiested: Rud videregående skole

Emneoversikt:

• Felles grunnlag for fagskoleutdanningene i helse- og sosialfagene
  • Utviklingshemming
  • Teorier og arbeidsmåter i målrettet miljøarbeid
  • Organisering, system og ledelse
  • Fordypningsarbeid/ hovedprosjekt
  • Les hele studieplanen

• videregående opplæring med fagbrev/ vitnemål innen Helse- og oppvekstfag, aktivitørutdanning eller tilsvarende.
  • Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.

• Det kan gjøres opptak på grunnlag av realkompetansevurdering. Søker må da ha minst fem års relevant yrkespraksis.