Helse, aldring og aktiv omsorg

Studiet har som mål å utdanne reflekterte yrkesutøvere med høy yrkesetisk standard som tar initiativ til å planlegge, organisere og iverksette tiltak i samarbeid med tjenesteytere og brukere, samt styrke kompetansen innen følgende områder: Forebygging, behandling og rehabilitering innen eldreomsorg.

• Studiet går over 2 år deltid.
  • Studiet har en fast undervisningsdag dag i uken. Studenter som starter studiet i 2016 har undervisning på tirsdager eller torsdager.
  • I studiet inngår en praksisperiode på 10 uker sammenhengende som starter januar siste studieår.
  • Studiested: Kuben yrkesarena, Oslo og Strømmen videregående skole.
    (hvis få søkere, kun på Kuben yrkesarena).

Emneoversikt/ innhold

Studiet kombinerer teori og praksis på en spennende og relevant måte. Det er organisert med forelesninger, oppgaver individuelt og i grupper, samt diskusjoner/ erfaringsdeling og presentasjon.

Studiet i helse, aldring og aktiv omsorg inneholder emnene:

• Felles innholdsdel/ Grunnlagselementer i helse, sosial- og oppvekstfagene
  • Forebygging, rehabilitering og omsorg
  • Aldring og sykdommer
  • Organisering og yrkesutøvelse
  • Fordypningsemne

• For opptak til fagskoleutdanning i helse, aldring og aktiv omsorg kreves fullført og bestått videregående opplæring innen helse, sosial- og oppvekstfag med fagbrev eller autorisasjon.
  • Det kan i særlige tilfeller gjøres opptak på grunnlag av realkompetanse. Søkerens språkferdigheter vil kunne bli vurdert.

Jobbmuligheter

Etter endt utdanning kan du videreutvikle dine arbeidsoppgaver/ stilling innen egen organisasjon, og søke andre stillinger innen helsesektoren i for eksempel geriatriske enheter i sykehus, bo- og behandlingssentre, sykehjem, skjermede enheter innen demensomsorgen, primærhelsetjenesten/ hjemmebaserte tjenester, helsehus, private institusjoner etc.

Studieplan - Helse, aldring og aktiv omsorg

Brosjyre - Helse, aldring og aktiv omsorg, Kuben

Les mer om hvordan du søker her - eller gå direkte til søknadsportalen VIGO.