Vellykket BIM-seminar 2015

Fagskolen Oslo Akershus BIM seminar 2015

foto: Terje Heiestad

Fredag 20. november møtte 270 studenter fram for å lære mer om praktisk bruk av åpen BIM (Bygnings-Informasjons-Modellering).

Innledere fra Statsbygg, Snøhetta og ulike entreprenører og programvareleverandører, samlet studenter fra høyskoler, fagskoler og universitetet til årets høydepunkt for BIM-interesserte studenter: Fagskolen Oslo Akershus sitt BIM-seminar 2015.
- BIM er helt nødvendig å lære seg for arkitekter, ingeniører og teknikere i 2015, sa Statsbyggs representant Diderik Haug i sitt innlegg.

Christopher Jacobsen fra HENT, tidligere FOA-student og nå BIM-koordinator på Helsinki Towersi i Finland, betoner nødvendigheten av BIM-kompetanse:

- Man forenkler kommunikasjon og produksjon. BIM og digitale modeller er et unikt kommunikasjonsverktøy. Du kan ikke misforstå det du ser, sier Jacobsen i sitt innlegg.

Et 20-talls bedrifter hadde stands og presenterte sitt opplegg for digitale løsninger for de besøkende, samt presenterte hvilken digital kompetanse de trenger.

Jon Inge Tveitehaug (25) Jobber for Betonmast, tidligere student på Fagskolen Oslo Akershus besøkte seminaret for å høre på innleggene og bygge nettverk:

– Vi er her for å gjøre oss kjent i miljøet. Det er interessant for oss å høre på foreleserne – og å rekruttere folk. Vi svarer også på spørsmål som folk har. Jeg har selv vært BIM-student på fagskolen – og jeg fikk jobb tre måneder før jeg var ferdig på skolen.

Se også oppslag på siden til Fagskolene på Østlandet: "-Framtiden? Den tilhører BIM!"